Mochi je obľúbený japonský dezert vyrábaný zo sladkej ryžovej múky.
Ingrediencie
- 100 g sladkej ryžovej múky
- 100 g krupicového cukru
- 2 lyžice (10 g) Bio Matcha Tea Chef
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 2 lyžice (30 g) rozpusteného masla
- 250 ml kokosového mlieka
Postup
1. Zmiešame múku, cukor a matcha.
2. Pridáme kypriaci prášok a dobre premiešame.
3. Prilejeme rozpustené maslo a kokosové mlieko.
4. Miešame, kým nevznikne tekuté cesto.
5. Cesto nalejeme do menšej formy vymastenej olejom alebo tukom a vysypanej múkou.
6. Pečieme v rúre na 175 °C cca 35 minút.
7. Cesto necháme vychladnúť a môžeme posypať sladkou ryžovou múkou.
Tip!
- Hotové mochi môžete posypať aj mandľami v matcha čokoláde, alebo potrieť tvarohom či syrom.