Banánové matcha lievance

Začnite deň poriadnou dávkou antioxidantov s týmito zdravými banánovými matcha lievancami! Príprava je jednoduchá – potrebujete len štyri suroviny a pritom chutia skvele! 

 

Ingrediencie

Na palacinky:

 

Na ozdobu:

 

 

Postup

1. Banán, vajíčka a ovsené vločky rozmixujeme na kašu bez hrudiek.

2. Matchu pridávame až po rozmixovaní. Na rozmiešanie použite silikónovú, alebo inú nekovovú metličku.

3. Pripravíme si panvicu s rozpusteným ghí maslom alebo palacinkovač.

4. Cesto je krehké – tvoríme malé lievančeky. Z jednej dávky to vyjde na 7-8 kusov.

5. Ak sa lievance smažia nerovnomerne, navrchu sú surové a zdola pripálené, skúste panvicu zakryť pokrievkou na nejakých 30 sekúnd po naliatí cesta, záleží na teplote. Zložíte pokrievku a cesto je hore pevné, takže potom môžete lievance otočiť bez vyliatia cesta.

6. Lievance opečieme z oboch strán. Prvá strana trvá 2-3 minúty, druhá strana 1-2.

5. Ozdobíme gréckym jogurtom, černicami a nasekanými mandľami v matcha čokoláde. Môžeme použiť aj černicový sirup alebo čakankový karamel.