Pečené zemiaky s matcha dresingom

Celosvetovo obľúbený recept na zemiaky, ktoré jednoducho musíte ochutnať. Dopĺňa ich luxusný mätový dip s japonským čajom matcha a limetou. Chuť mletého zeleného čaju, mäty a limety sa k sebe perfektne hodí. Pokiaľ hľadáte, čím ozvláštniť obedové menu, našli ste ten pravý recept 😊

 

Ingrediencie

  • zemiaky
  • 100 g sedliackeho bieleho jogurtu
  • 8 lístkov mäty
  • ½ vrecka Matcha Tea Harmony
  • ¼ lyžičky soli
  • štipka čierneho korenia
  • limetka podľa chuti, prípadne aj trochu trstinového cukru

 

 

Postup

1. Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Dôležité je, aby boli úplne uvarené, inak pôjdu zle roztlačiť.

2. Po uvarení dáme zemiaky na plech, zmestí sa ich tam asi 9. Pomocou pohára každý zemiak roztlačíme na placku. Dno pohára môžeme potrieť olejom, aby sa nám na ňu nič neprilepilo.

3. Placky potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Vďaka oleju bude povrch pekne chrumkať, ale môžete ho pokojne vynechať 😊

4. Pečieme na 180 stupňov cca 30 minút. Ku koncu môžete zapnúť vetráčik a čakať, kým povrch nebude upečený pekne dohneda.

 

Dip:

1. Jogurt, matchu, soľ a korenie premiešame metličkou. Pridáme nadrobno nakrájanú mätu. Podľa chuti pridáme aj limetku, prípadne trochu trstinového cukru alebo ešte viac soli.