Úžasný originálny recept na bezlepkové rezy od našej fanynky Svatavy Navrátilovej urobí radosť každému, kto sa vyhýba lepku. Navyše poteší aj unikátnou farebnosťou. Vyskúšajte sami!
Ingrediencie
Na cesto:
- 6 vajec
- 6 polievkových lyžíc oleja
- 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru
- 6 polievkových lyžíc bezlepkovej múky
- 1 prášok do pečiva
- citrónová kôra
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 6 g Bio Matcha Tea Chef
Na krém:
- 500 g jemného tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 250 g masla
Poleva:
- 1 tabuľka čokolády na varenie
- 100 g masla
Postup
- Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov.
- Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej a citrónovú kôru.
- Pridáme vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva.
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k cestu. Vymiešame vláčne cesto.
- Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C asi 8-10 minút. Upečený plát necháme vychladnúť.
- Medzitým zmiešame tvaroh, cukor a zmäknuté maslo. Vzniknutým krémom potrieme vychladnutý korpus.
- Keď krém stuhne, rozpustíme vo vodnom kúpeli maslo a čokoládu a potrieme nimi korpus s krémom.
- Necháme stuhnúť a môžeme podávať.