Bezlepkové Matcha Rezy

 

Úžasný originálny recept na bezlepkové rezy od našej fanynky Svatavy Navrátilovej urobí radosť každému, kto sa vyhýba lepku. Navyše poteší aj unikátnou farebnosťou. Vyskúšajte sami!

 

Ingrediencie

 Na cesto:

  • 6 vajec
  • 6 polievkových lyžíc oleja
  • 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru
  • 6 polievkových lyžíc bezlepkovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • citrónová kôra
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 6 g Bio Matcha Tea Chef

 

Na krém:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g masla

 

Poleva:

  • 1 tabuľka čokolády na varenie
  • 100 g masla

 

 

Postup

  1. Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej a citrónovú kôru.
  3. Pridáme vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva.
  4. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k cestu. Vymiešame vláčne cesto.
  5. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C asi 8-10 minút. Upečený plát necháme vychladnúť.
  6. Medzitým zmiešame tvaroh, cukor a zmäknuté maslo. Vzniknutým krémom potrieme vychladnutý korpus.
  7. Keď krém stuhne, rozpustíme vo vodnom kúpeli maslo a čokoládu a potrieme nimi korpus s krémom.
  8. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.