Baskický cheesecake s matcha

Baskický cheesecake so spáleným povrchom je unikátny dezert plný protikladov. Na vrchu má krustu, ale vo vnútri je krémový, spálený vršok je horkastý, ale náplň zostáva sladká a spolu s matcha vytvára jedinečnú harmóniu chutí. Aj vďaka jednoduchej príprave ide o dnes veľmi populárny dezert.

 

Ingrediencie

  • 225 g syra typu žervé (bez príchuti)
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 väčšie vajcia
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 1 lyžica Bio Matcha Tea Chef
  • 30 g hladkej múky (4 lyžičky)
  • 220 g smotany na šľahanie
  • štipka soli

 

Forma guľatá, ideálne priemer 15 cm.

 

Postup

1. Rúru predhrejeme na 220 °C.

2. Chladené ingrediencie vyberieme dostatočne vopred z chladničky, aby mali izbovú teplotu.

3. Do misy dáme syr a cukor a poriadne premiešame.

4. Pridáme vajcia a znovu premiešame, vždy jedno po druhom. Až potom pridáme žĺtok.

5. Pridáme kukuričný škrob a Bio Matcha Tea Chef. Znovu poriadne premiešame, ideálne metličkou.

6. Do zmesi primiešame múku a smotanu. Znovu premiešame, pridáme štipku soli a ešte raz premiešame.

7. Cesto nalejeme do guľatej formy vyloženej papierom na pečenie a niekoľkokrát ňou poklepeme, aby sme odstránili bublinky z cesta.

8. Pečieme presne 30 minút.

9. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

 

 

Tip!

  • Ak by ste chceli mať vršok koláča o niečo svetlejší, stačí formu prikryť alobalom vo chvíli, keď sa vám koláč zdá dostatočne upečený.