Ak máte radi marcipán, tak tieto matcha sušienky sú presne niečo pre vás. Suroviny sú vlastne prakticky rovnaké ako na výrobu domáceho marcipánu, akurát z nich upečiete sušienky. Matcha dodá krásnu zelenú farbu a podčiarkne sladký marcipán svojou umami chuťou.
Ingrediencie
- 100 g mandľovej múky
- 100 g krupicového cukru
- 1 bielok z vajíčka veľ. L
- 2,5 g Bio Matcha Tea Chef (asi 1 lyžička)
- ½ lyžičky mandľovej arómy
- kvapka citrónovej šťavy
- štipka soli
- práškový cukor na obalenie
Postup
1. Mandľovú múku, krupicový cukor, matcha a soľ zmiešame. Pridáme aj mandľovú arómu.
2. V druhej miske vyšľaháme do tuha bielok s kvapkou citrónovej šťavy. Potom ho zľahka vmiešame do suchej zmesi. Miešame opatrne a čo najmenej je to možné – sušienky potom budú nadýchanejšie.
3. Ruky si poprášime práškovým cukrom a z cesta vyvaľkáme cca 15 guličiek.
4. Guľôčky potom dotvarujeme do tvaru vajíčok.
5. Do hlbokého taniera dáme práškový cukor a sušienky v ňom obalíme. Cukor nijako neoklepávame, aby sušienky popraskali, musia byť dostatočne obalené.
6. Sušienky dáme na plech a pečieme v rúre predhriatej na 150 stupňov 30-35 minút. Počas pečenia pekne popraskajú, tak to má byť 😊. Sušienky by nemali zhnednúť, ale zostal pekne zelené.