Jahody v matcha poleve

Že matcha čokoláda chutí božsky určite všetci viete, ale už ste ju skúšali skombinovať s čerstvými jahodami? Tento luxusný dezert chutí presne tak, ako tušíte – je nadpozemsky dobrý! Vyskúšajte ho aj vy. 

 

Ingrediencie

 

 

Postup

1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme matcha a dobre premiešame.

2. Jahody musia byť suché. Ak ich preplachujeme vodou, treba ich najskôr osušiť papierovým obrúskom. Ideálne sú jahody aj so stopkou, pri namáčaní ich budeme mať za čo chytiť).

3. Jahodu vezmeme za stopku, ponoríme do čokolády a položíme na papier na pečenie, alebo ju napichneme na špajdľu a necháme uschnúť.

4. Pokračujeme do spotrebovania čokolády.

5. Pokiaľ sa vám čokoláda zdá veľmi hustá, pridajte do nej pár kvapiek kokosového oleja.

 

Zdobenie

1. Po stuhnutí matcha čokolády môžeme jahody poliať bielou čokoládou. Druhým variantom je posypať ešte horúcou matcha čokoládu napríklad orieškami, čiernym sezamom, cukrovým zdobením apod.

2. Poliate jahody dáme do chladničky, alebo na chvíľku do mrazničky, kým poleva nestuhne.

 

 

TIP

  • Čaj matcha by nemal prísť do kontaktu s kovom. Dávajte preto pozor na kovový riad. Na miešanie použite drevenú alebo bambusovú lyžičku.
  • Vegánsku alternatívu vytvoríte pomocou vegánskej čokolády.