Nepečené kešu guličky s gaštanovým srdcom
Radi by ste originálne pečivo, ktoré oslní na prvý pohľad aj ochutnanie? Tieto nepečené guličky kombinujú jemnú kešu hmotu, bielu čokoládu a zelený čaj matcha – a vo vnútri prekvapia sladkou gaštanovou pastou. Výsledok? Luxusná chuť a efektné maškrtenie.

📝 Suroviny na kešu hmotu:
- 150 g mletých kešu orechov
- 100 g rozpustenej bielej čokolády
- 30 g masla
- 2 lyžičky kvalitné matcha
- 30 g instantnej ryžovej múky
- 1 lyžica medu
👩🍳 Postup – kešu guličky:
- Všetky suroviny zmiešajte v mise a vytvorte kompaktné cesto.
- Z cesta ihneď tvarujte malé guličky.
- Každú guľôčku naplňte gaštanovou pastou (viď nižšie) a dobre uzavrite.
- Hotové guličky uložte do chladničky aspoň na 1 hodinu stuhnúť..
🌰 SUROVINY NA GAŠTANOVÚ PASTU:
- 100 g jedlých gaštanov
- Mlieko podľa potreby
👨🍳 Postup – GAŠTANOVá pasta:
- Gaštany narežte do kríža a povarte 5 minút na miernom plameni.
- Olúpte a nasekajte na väčšie kusy.
- Dajte ich do hrnca, zalejte mliekom tak, aby boli práve ponorené, a varte cca 20 minút.
- Uvarené gaštany aj s mliekom rozmixujte dohladka.
- Podľa chuti oslaďte alebo ochuťte trochou muškátového orieška či škorice.
Tieto zeleno-zlaté guličky sa stanú hitom vášho sviatočného stola – elegantnej, jemnej a plnej chuti.
