Nepečené matcha kešu guličky s gaštanovým srdcom

Nepečené kešu guličky s gaštanovým srdcom

Radi by ste originálne pečivo, ktoré oslní na prvý pohľad aj ochutnanie? Tieto nepečené guličky kombinujú jemnú kešu hmotu, bielu čokoládu a zelený čaj matcha – a vo vnútri prekvapia sladkou gaštanovou pastou. Výsledok? Luxusná chuť a efektné maškrtenie.

kulicky

 

📝 Suroviny na kešu hmotu:

  • 150 g mletých kešu orechov
  • 100 g rozpustenej bielej čokolády
  • 30 g masla
  • 2 lyžičky kvalitné matcha
  • 30 g instantnej ryžovej múky
  • 1 lyžica medu

 

👩‍🍳 Postup – kešu guličky:

  1. Všetky suroviny zmiešajte v mise a vytvorte kompaktné cesto.
  2. Z cesta ihneď tvarujte malé guličky.
  3. Každú guľôčku naplňte gaštanovou pastou (viď nižšie) a dobre uzavrite.
  4. Hotové guličky uložte do chladničky aspoň na 1 hodinu stuhnúť..

 

🌰 SUROVINY NA GAŠTANOVÚ PASTU:

  • 100 g jedlých gaštanov
  • Mlieko podľa potreby

 

👨‍🍳 Postup – GAŠTANOVá pasta:

  1. Gaštany narežte do kríža a povarte 5 minút na miernom plameni.
  2. Olúpte a nasekajte na väčšie kusy.
  3. Dajte ich do hrnca, zalejte mliekom tak, aby boli práve ponorené, a varte cca 20 minút.
  4. Uvarené gaštany aj s mliekom rozmixujte dohladka.
  5. Podľa chuti oslaďte alebo ochuťte trochou muškátového orieška či škorice.

 

Tieto zeleno-zlaté guličky sa stanú hitom vášho sviatočného stola – elegantnej, jemnej a plnej chuti.