Jemná, ľahko dymová chuť hojicha sa v tomto nápoji stretáva s hebkosťou mliečnej čokolády. Výsledkom je krémový, napenený obláčik, ktorý pohladí nielen v chladných dňoch. Skúsite netradičný spôsob, ako si vychutnať japonský čaj?
Ingrediencie na 1 porciu:
- 1 lyžička hojicha prášku (cca 2 g)
- 150 ml mlieka (rastlinné alebo klasické)
- 30 g kvalitnej mliečnej čokolády
- voliteľne: štipka škorice alebo štipka morskej soli na zvýraznenie chuti
Postup:
- Zahrejte mlieko v kastróliku (nevarte).
- Pridajte nalámanú mliečnu čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Prisypte hojicha prášok a pomocou metličky alebo mixéra dobre premiešajte, aby vznikla hladká pena.
Dobrú chuť!