Hojicha s mliečnou čokoládou

hojicha_s_mlecnou_cokoladou2

 

Jemná, ľahko dymová chuť hojicha sa v tomto nápoji stretáva s hebkosťou mliečnej čokolády. Výsledkom je krémový, napenený obláčik, ktorý pohladí nielen v chladných dňoch. Skúsite netradičný spôsob, ako si vychutnať japonský čaj?

 

Ingrediencie na 1 porciu:
  • 1 lyžička hojicha prášku (cca 2 g)
  • 150 ml mlieka (rastlinné alebo klasické)
  • 30 g kvalitnej mliečnej čokolády
  • voliteľne: štipka škorice alebo štipka morskej soli na zvýraznenie chuti

 

Postup:
  • Zahrejte mlieko v kastróliku (nevarte).
  • Pridajte nalámanú mliečnu čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Prisypte hojicha prášok a pomocou metličky alebo mixéra dobre premiešajte, aby vznikla hladká pena.

 

Dobrú chuť!