Set pre tradičnú prípravu matcha - Kaoru
Popis
ZÁKLAD PRE JAPONSKÝ ČAJOVÝ OBRAD
Matcha set Profi Kaoru obsahuje základné náčinie pre prípravu čaju matcha tradičným japonským spôsobom. Pokiaľ máte čaj matcha radi, určite doporučujeme posunúť sa o stupienok vyššie a čas od času si doma pripraviť čaj ako v Japonsku. Garantujeme, že Vás to bude baviť a budete sa na túto chvíľku skludnenia sa tešiť.
Čajový obrad je starý niekoľko storočí a predstavuje nielen meditatívny rituál, ale taktiež kultúrny zážitok, ktorého cieľom je nájdenie vnútorného pokoja. Príprava čaju má presne daný priebeh a nástroje, vďaka ktorým sa z obyčajného pitia čaju stane zážitok, pri ktorom si môžete vychutnať matcha v jeho autentickej podobe. Rozomletý čaj sa bambusovou lyžičkou čašaku nasype do čajovej misky čawan. Matcha sa postupne zalieva vodou s teplotou 65 °C a pomocou bambusovej metličky časen sa čaj ručne šľahá do hustej peny.
Usuča - riedši, "slabší" čaj
Do čajovej misky, čawanu, nasypte pomocou bambusovej lyžičky čašaku porciu čaju. Plná čašaku = cca 1g matcha. Pre prípravu usuča použite 2g matcha a zalejte teplou vodou do max. 70 °C. Bambusovou metličkou - chasenom energicky čaj s vodou vyšľahajte. Doporučujeme robiť rukou pohyby v tvaru písmena "M".
Koiča - silný, hustý čaj
Pre silnejší čaj, tzv. koiča použite 3-4 lyžičky čašaku nebo 2 čajové lyžičky čaju na 40 ml vody do max 70 °C teploty. Koiča má hutnejšiu konzistenciu a mieša sa v čajovej miske čawan bambusovou metličkou chasen miernym krúživým pohybom.
Súprava obsahuje: čawan - misku, čašaku - naberačku, časen - bambusovú metličku, magenaoshi - stojan na metličku.
Hmotnosť | 0.774 kg |