Šišky s matcha

Kto z nás nemiloval šišky?! Podvedome nás zavedú do detstva. Pamätáte ... ?! Nemohli sme sa dočkať a nervózne sme sa ošmietali okolo ešte horúcich šišiek, kým aspoň trochu vychladnú, aby sme sa mohli do nich s chuťou zahryznúť :-).

Dnes máme pre Vás náš osvedčený recept a akoby to bolo, keby sme si ho trochu "nezmatchovali" :-).

matcha-sisky 2 

RECEPT

Potrebujeme:

  • 175g  hladkej múky
  • 175g polohrubej múky
  • 150ml vlažného mlieka
  •   60g rozpusteného masla
  •   30g cukru 
  •     4g (2sáčky) Matcha Tea
  •     2 vajíčka 
  •   20g droždia
  • štipku soli
  • slnečnicový alebo repkový olej na smaženie
  • Matcha Tea čokoládu alebo matcha puding ako náplň do šišiek

 

Postup:

  • Odlejte si časť mlieka a pridajte do neho dve lyžice múky a lyžičku cukru.
  • Rozdrobte droždie, všetko spolu vymieste a nechajte vykysnúť kvások. 
  • Do druhej misky vysypte obe múky, matcha, zbytok cukru a dôkladne premiešajte. 
  • Do kvásku pridajte zbytok mlieka, vajíčka, rozpustené maslo (pozor - nesmie býť horúce!).
  • Postupne prisypte misku so suchými ingredienciami.
  • Pomocou kuchynského robotu nechajte cesto cca 5 minut miesiť.
  • Prikryte ho utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu.
  • Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčenú prípravnú dosku a vyvaľkajte.
  • Pomocou skleného poháru vykrojte malé koliečka.
  • Šišky - vykrojené koliečka nechajte ešte cca 20 minut kysnúť na prípravnej doske.
  • Potom ich osmažte z oboch strán na oleji. 

 

 

K šiškám doporučujeme šálok teplého či studeného matcha. Všeobecne sa matcha hodí kombinovať so sladkým jedlom. Svojou prirodzenou umami chuťou veľmi vhodne doplňuje celkový chuťový zážitok.

Dobrú chuť!

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.